Aktiv ferie – Et eventyr for livet

Aktiv ferie – Et eventyr for livet

admin No Comment
Rejser Sport Uncategorized

Alle har brug for en gang imellem at komme væk, koble fra og slappe af.

Jeg er sportsudøver på topplan, og en vigtig del af sporten, er at kunne præstere. For mig er en ting som ferie, en belønning efter hårdt og målrettet arbejde over en længere periode. Ferie giver mig pusterum, så jeg kan samle energi på ny, og gå ind på banen med et overskud og en kampgejst.

Jeg behøver ikke nødvendigvis en luksusferie eller charterrejse til syden. Jeg vil ligeså gerne selv tage af sted på ”eventyr” på egen hånd. Indtil videre, har jeg været på aktiv ferie i Nepal og vandret gennem Sherpaernes Land til foden af verdens højeste bjerg Mount Everest. Og i år står den igen på aktiv ferie.

Ofte bliver jeg spurgt om, hvordan jeg får dagene til at gå. Det er måske en atypisk måde at holde ferie på, fordi de fleste forbinder ferie med sol og strand. Men jeg synes ikke, at jeg har svært med at få dagene til at gå. Tværtimod. På en aktiv ferie oplever, og ser du landsbyer og deres indbyggere på en hel anden måde. Man kommer ud i ydreområder, hvor der ikke er så turistet, og man oplever landets kultur og natur på tæt hold.

Selvom at man vælger at rejse alene, så vil du blive en del af et fællesskab, og du kan vælge, om du ønsker en aktiv ferie med en rejseleder i front.

Jeg husker specielt én oplevelse, som jeg ofte tænker tilbage på. En oplevelse som på ingen måde var dramatisk, men den var livsbekræftende. En oplevelse alle burde have.

Jeg gik dér i Himalaya bjergene, og havde udsigt til smukke sneklædte tinder og dybe dale, med en duft af forårsblomster og ren iskold bjergluft. Et perfekt øjeblik, hvor selv et billede ikke kunne gengive dette smukke syn, som gjorde, at jeg følte mig i live. Igennem hele turen gentog der sig disse øjeblikke, på små stier i bjergene, på kanten af båden ned af floderne, og i landsbyerne blandt lokalbefolkningen.

Som ethvert andet eventyr, er det svært at forberede andre eventyrlystne på, hvad de helt præcis kan forvente. Intet kan genskabe synet, lydene eller duftene – man bliver nødt til selv at opleve det. Dét vil du ikke fortryde!

Man behøver ikke nødvendigvis at være erfaren, for at tage på en aktiv rejse. Til gengæld bør du gøre brug af en erfaren guide, som kyndigt og sikkert kan vise dig rundt, og fortælle om de områder, som du bevæger dig igennem. Det er hårdt at vandre dagen lang, men du kan selv tilrettelægge programmet, så det passer til dit niveau.

Er du blevet inspireret til aktive rejser? Der findes efterhånden en del bureauer som tilbyder vandreferie, cykelrejser og trekking, så som du kan finde på internettet.

Leave a Reply